Dating nieuws

Hoe kun je het beste een vrouw benaderen

Het benaderen van een vrouw kan soms spannend zijn. Vooral wanneer je niet of zij jou wel ziet zitten. Maar laten we voorop stellen dat het niet erg is wanneer je dit niet weet. Het gaat tot slot om welke acties je maakt om een vrouw te benaderen. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste onderdelen van benadering voor je omschreven.

#1 Ben niet bang om het initiatief te nemen

We zien (gelukkig) steeds vaker dat vrouwen voor zichzelf opkomen en het heft in eigen hand nemen. Doordat vrouwen steeds zelfstandiger en zelfverzekerder en daarmee ook mondiger zijn geworden kan het een angstig gevoel opleveren om de stap te zetten om het initiatief te nemen. Toch blijft veruit het grootste gedeelte van de vrouwen het nodig en fijn vinden wanneer de man het initiatief neemt. Het nemen van initiatief zal in veel gevallen worden beloond met een leuk gesprek en zelfs haar nummer. Zelfs wanneer je haar nummer niet krijgt moet je dit niet zien als een verloren slag. Het kan namelijk zijn dat ze de volgende keer dat je haar ziet ze jou aanspreekt en alsnog haar nummer aan je geeft. Initiatief tonen kan dus ook op de langere termijn resultaat opleveren.

#2 Maak oogcontact

We hebben het net gehad over het belang van initiatief nemen. Voordat je op een vrouw afstapt is het slim om eerst af te tasten zodat je weet of je enige kans maakt bij die vrouw. Ook al levert aanspreken ervaring op, je wil je tijd en energie het liefst steken in een vrouw waarbij je weet kans te maken. Om erachter te komen of ze interesse heeft is oogcontact een eenvoudig middel. Zelfs bij het oogcontact kan je het initiatief nemen. Namelijk door als eerste regelmatig je oog te laten vallen op haar. Op een moment zal ze dit opmerken en als je haar bevalt zal zij ook regelmatig haar ogen op jou laten afdwalen. Probeer na een paar keer het oogcontact vast te houden totdat zij wegkijkt. Blijft ze je vaker een langere tijd aankijken dan is de kans groot dat zij wat in jou ziet.

#3 Let op jouw en haar lichaamstaal

Lichaamstaal is erg belangrijk. Niet alleen wanneer je een vrouw wil benaderen maar ook wanneer je met haar op een eerste date gaat is lichaamstaal van belang. Lichaamstaal zegt veel over de gemoedstoestand waarin iemand zit. Om een vrouw op een optimale manier te benaderen is het belangrijk dat je een rustige en open lichaamshouding hebt. Denk hierbij aan een hand waarmee je je drankje vasthoudt en de andere hand in je zak of naast je lichaam. Stel je maar eens voor wat leuker overkomt. Het voorbeeld wat ik zojuist omschreven of wanneer iemand met zijn armen over elkaar staat (een gesloten houding).

Niet alleen jouw lichaamstaal is belangrijk maar kijk ook goed naar wat de vrouw die jij op het oog hebt doet. Draait ze haar rug naar je toe, loopt ze naar een plek waar ze uit jouw zicht verdwijnt, gaat ze dichter bij een andere man staan of trekt ze negatieve gezichtsuitdrukkingen. Dan is het duidelijk dat ze weinig tot geen interesse in jou heeft. Ga jezelf vervolgens niet aan haar opdringen door steeds weer in haar gezichtsveld te gaan staan en oogcontact te maken of op haar af te stappen. Soms moet je een vrouw loslaten.

Maar blijft ze je naar je kijken, wordt ze een beetje zenuwachtig, kijkt ze naar de grond of naar jou terwijl ze lacht dan is haar lichaamstaal positief en zal ze interesse in je hebben.

En dan komen we weer terug op het eerste puntje. Neem het initiatief en stap op haar af. Biedt haar een drankje aan en interesseer je vooral in haar als persoon. Vraag naar haar interesses en hobby’s en maak er vooral een gezellige avond van. Wanneer je dat doet kan je met een gerust hart haar nummer vragen aan het einde van jullie avond.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?