Dating nieuws

Hoe lang voordat ik op eerste date moet?

Je kent het gevoel wel, eindeloos met iemand kunnen praten wanneer het klikt. Toch is het lastig om te bepalen wanneer je stopt met deze online contacten en face-to-face gaat afspreken. Het is namelijk naast het online contact ook belangrijk dat je fysiek met elkaar matcht. Zo kan het zomaar zijn dat je online een super goede band hebt en je dagen kriebels in je buik hebt alleen maar door aan de ander te denken. Toch kan het gevoel wanneer je iemand in het echt ziet totaal anders zijn. Met andere woorden wacht niet te lang met fysiek afspreken. Niet te lang wachten met fysiek afspreken kan zo zijn voordelen hebben:

Je verdoet je tijd niet

Als je niet te lang wacht met afspreken is het grote voordeel dat je niet elkaars en vooral jouw tijd niet versplit aan iemand waarmee het misschien niet klikt. Soms communiceer je dagen, weken, maanden en soms zelfs jaren voordat je iemand persoonlijk ontmoet. Je ziet eindelijk elkaar en ooops, toch mis je de vonk waar je zo op hoopte en gerekend had.

Doordat je niet te lang hebt gewacht met afspreken is de teleurstelling minder groot en heb je niet onnodig veel tijd in iemand gestoken waarmee het niks wordt. Je kunt deze tijd nu lekker steken in het ontmoeten van een ander leuk persoon. 

Wie is de persoon?

Een andere reden waarom teveel gesprekken voordat je een eerste date hebt slecht is, is omdat je niet weet met wie je communiceert. Is deze persoon wel wie hij zegt dat hij is? Er worden wel eens profielen aangemaakt die er op uit zijn om financieel erop vooruit te gaan. Geef daarom nooit teveel prive informatie over jezelf weg. Geef nooit zomaar je adres, telefoonnummer of andere persoonlijke gegevens waar eventueel gebruik van gemaakt kan worden.

Een ander voorbeeld is dat een man of vrouw zich voordoet als iemand van het andere geslacht, omdat ze bijvoorbeeld in het echte leven nog niet uit zijn gekomen voor hun geaardheid. 

Hopelijk krijg je nooit te maken met een nepprofiel. Maar de beste manier om deze val te bestrijden is om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk je nieuwe potentiele liefdesbelang in persoon ontmoet. De catfish zal namelijk nooit iemand in het echte leven willen ontmoeten, want dan valt de vermomming.

Pas op voor excuses

Je hebt een kans dat diegene niet is wie hij/zij zegt dat die is of er is simpelweg gewoon geen interesse in een serieuze relatie. Ben jij hier wel in geinteresseerd? Als je meer dan een keer hebt geprobeerd om je date te ontmoeten, en de excuses lijken te blijven komen, geef gewoon op. Blijkbaar is er niet zoveel interesse om fysiek af te spreken. Er is natuurlijk een kans dat degene het spanning vindt maar als het altijd wordt afgewezen dan zal het er waarschijnlijk nooit van komen.

Vind je het spannend om af te spreken? Spreek af waar mensen te vinden zijn zo bescherm je jezelf. Een andere optie is om een dubbeldate te hebben met je beste vriend of vriendin, op deze manier ben je niet alleen en heb je altijd meer kans op gespreksstof. Andere opties zijn om deel te nemen aan bijvoorbeeld events georganiseerd door datingsites bijvoorbeeld, Lexa, Pepper en Relatieplanet.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?