Dating nieuws

Hoe verras ik iemand met een ontbijtje?

Valentijnsdag komt er weer aan, en er is natuurlijk niets leukers dan je geliefde spontaan te verwennen met een heerlijk ontbijtje. Hoe pak je dit nu het beste aan? Ga je voor een ontbijtje op bed, of lekker aan de ontbijt tafel? En wat kun je nu het beste op tafel zetten? Als je je geliefde ’s ochtends wil verassen dan is het natuurlijk verstandig om van tevoren je boodschappen in te slaan. Zo ben je ?s ochtends niet al te lang bezig en staat het zo op tafel.

Zorg er wel voor dat je allemaal lekkere dingetjes meeneemt die je bijvoorbeeld nog af moet bakken. Zo blijft je hele ontbijtje lekker vers en warm. Denk hierbij aan afbakbroodjes en -croissantjes. Een heerlijk vers geperste jus d’orange doet het altijd goed en dat kun je prima in de ochtend nog doen. Tip: leg je sinaasappels al een nachtje in de koelkast, zo krijg je ’s ochtends een lekker gekoeld sapje. Uiteraard doet een lekkere (huisgemaakte) jam, kuipje boter, of chocoladepasta het erg goed.

In bed of aan tafel?

Het idee van een ontbijtje op bed is natuurlijk fantastisch, maar de uitwerking meestal wat minder. Het is niet zo handig als het dekbed vol met jam zit en je de nachten daarna in een bed vol met kriebelende broodkruimels ligt. Gooi je beddengoed na het ontbijtje dus meteen in de was, want zo voorkom je een slechte nachtrust de dag daarna. Een andere goede tip is het gebruik maken van een bedtafeltje. Deze vindt je wel bij de meeste woonwinkels voor een relatief klein bedrag. Hier kun je lekker al je spulletjes opzetten en ook je broodje of croissantje smeren zonder dat alles meteen alle kanten op schiet. Want op je schoot je brood smeren dat is toch niet zo handig. Wel zo fijn om de kliederboel te voorkomen.

Maak een ontbijtje met je kinderen

Op moeder- of vaderdag is het niet meer dan een traditie om je vader danwel moeder een ontbijtje op bed te geven. Neemt niet weg dat het natuurlijk ook gewoon een andere keer heel leuk en lief is om te doen. Heb je kinderen? Schakel dan de hulptroepen in en laat je kinderen mee helpen. Je kunt je kinderen mee laten helpen en ze dingen laten versieren. Zo kun je ze een eierdopje laten versieren, of leuke vormpjes snijden uit je broodbeleg(kaas of worst) of je boterham. Een leuke tekening doet het ook altijd goed en maak het extra feestelijk.

Geen tijd? Geen paniek

Heb jij het echt veel te druk om een ontbijtje te verzorgen. Of is je partner een ochtendpersoon die altijd eerder wakker is dan jij? Want dan krijg je namelijk nooit de kans om een lekker ontbijtje te maken. Of woon je nog niet samen, maar wil je je geliefde zomaar verassen als die niet bij jou is? Bestel dan gewoon een luxe ontbijtje online. Ze bezorgen het dan thuis op een door jou gewenst tijdstip. Zo kun je ondanks je tijdsgebruik je lief nog heel leuk verassen. Je hoeft natuurlijk geen reden te hebben om de liefde van je leven te verassen, dus maak gewoon een keertje een ontbijtje.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?