Dating nieuws

Hoogopgeleide singles doen te snel concessies bij het vinden van hun partner

hoogopgeleide single dating

Hoogopgeleide singles hebben nog wel eens moeite met het vinden van een partner die op dezelfde golflengte zit. Het Centraal Bureau voor Statistiek deed onderzoek naar de ontwikkelingen. Uit cijfers blijkt nu dat hoogopgeleiden graag hun partner willen vinden maar, in veel leeftijdscategorieen is dat nogal een grote uitdaging. Dat hoger opgeleide onder ons struikelen als zij het datingpad op gaan, heeft volgens datingcoach Denise Janmaat verschillende oorzaken. Volgens Denise missen de singles vooral de slag doordat zij bij het begin van hun zoektocht niet kieskeurig genoeg zijn.

Kieskeurige zijn in zoektocht naar partner

Vaak wordt gedacht dat de slimmeriken veel te hoge eisen aan de partner stelt. Janmaat weet als ervaringsdeskundige echter: eisen kunnen niet hoog genoeg zijn. “Hoe duidelijker het beeld van de gewenste partner is, hoe beter die persoon gevonden wordt.” Denise merkt vaak dat de hoogopgeleide, in het algemeen te vroeg concessies doet en daardoor uiteindelijk een te flauw aftreksel van de gewenste partner vindt. Relaties lopen meestal vroeg ten einde. Ervaring heeft Janmaat geleerd dat singles die de tijd nemen om een duidelijk profiel te schetsen van zijn of haar droompartner, hij of zij de meeste kans heeft om binnen een paar maanden de partner van zijn dromen te vinden.

Succesvolle carriere is anders dan een succesvol liefdesleven

Het grootste aandeel van hoogopgeleide heeft succes op zijn of haar vakgebied en weet wat ervoor gedaan moet worden om succes te bereiken. Om die zakelijke kwaliteiten in te zeten in het prive-leven blijkt een grote kunst. Zo is het managen van een team op de werkvloer, heel anders dan het regelen van je relatie. Collega’s dien je anders te benaderen dan je partner. Dat werk gewoon heel verschillend, blijkt. Volgens Janmaat is het aanvoelen van en communiceren met de partner is een belangrijk en wel gewaardeerd aandachtspunt van de coaching.

Succesvolle carriere, leuke ’toevoeging? bij daten

Daten is de ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling, die de hoger opgeleide geen windeieren legt, aldus Janmaat. De vaardigheden die ze opdoen tijdens dates, helpt hen vaak ook op zakelijk vlak om beter te presteren.
Uiteraard is het vinden van een partner waarmee men kan lachen en filosoferen, het belangrijkste uitgangspunt van daten. Samen kunnen sparren en genieten van het leven, zijn belangrijke voorwaarden. De hoogopgeleide professional wil graag zo snel en makkelijk mogelijk dat doel bereiken.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?