Dating nieuws

Ik heb te vaak gefaald met daten.

Daten is voor veel mensen moeilijk en wanneer dit bij jou het geval is dan kan je vaak van daten moedeloos worden. Je wordt vaak teleurgesteld en er zit vaak veel verdriet en onzekerheid in, maar hoe an je er nu voor zorgen dat daten wel voor jou werkt?

Soms heb je zo’n opwellig dat je je eenzaam voelt en liever je leven met iemand zou willen delen. In het echte leven is dit vaak lastig voor je en je hoort alleen maar goede verhalen datingsites. Nadat je veel datingsites hebt bekeken start je vaak vol goede moet met je aanmelding bij een bepaalde datingsite. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed bij jezelf nagaat naar wat ben ik op zoek. Vaak zitten er op datingsites bepaalde doelgroepen waardoor een goed beeld van wat je zoekt je makkelijker kan helpen bij je zoektocht.

Goede moed

Maar goed, je schrijft je vol goede moed in bij een datingsite, zoekt leuke foto’s uit voor op je profiel en schrijft een leuke tekst over jezelf zodat je profiel aantrekkelijk wordt voor anderen. Je doet zo goed je best en na al die goede en positieve verhalen verwacht je al snel de berichten binnenstromen op je profiel. Als dit niet het geval is of de mensen die je benaderen tegenvallen dan kan je in het begin nog wel de teleurstelling wegslikken. Misschien is dit niet de manier van aanpak en moet je juist zelf op zoek gaan naar die leuke match. Als je vervolgens allemaal profielen hebt benaderd en geen reactie terug krijgt dan knaagt het al snel aan je zelfvertrouwen. Geen reacties ontvangen of afgewezen worden doet gewoon pijn. 

Na deze ervaringen besluiten sommige singles dat liefde of online daten niet voor hen is weggelegd en besluiten vaak om gewoon single te blijven. Toch is deze ervaring negatief voor je geweest waardoor dit ook terug te zien zal zijn in je prive en zakelijke leven. Er blijft namelijk altijd een klein stemmetje aan je vertellen dat je gefaald hebt en dat niemand je leuk genoeg vindt om mee te daten.

Liever single?

Het zou veel meer helpen als je jezelf af zou vragen waardoor het niet is gelukt om een partner te vinden. Want als je de oorzaak weet dan kan je er iets aan doen! En dat je er tot nu toe niet achter bent gekomen, wil niet zeggen dat er geen oplossing of manier is.

Als je aan het daten bent dan is elke stap belangrijk. Of het nou via internet is of als je iemand tegenkomt in bijvoorbeeld de supermarkt of in de fitness. Het is belangrijk om een aantal stappen te doorlopen om die partner te vinden. Ten eerste vraag jezelf af wat je de ander te bieden hebt, wat maakt jou leuk of wat is jouw toevoeging aan iemand zijn leven? Een andere vraag die je jezelf af moet vragen is wie past er nou echt goed bij jou en jouw levensstijl? Je kan wel heel graag iemand willen die tip top verzorgd is of heel succesvol in de carriere, maar misschien past dit wel niet bij jou of jouw levensstijl. Als jij van vette hamburgers houdt en lekker film kijken houdt, dan past iemand die heel erg op gezondheid let misschien wel helemaal niet bij jou. Daarom moet je afvragen wat wil jij en past bij jou en niet iemand die iedereen lekker of leuk vindt. Een andere belangrijke vraag is naar wat voor relatie ben je op zoek? Ben je op zoek naar een vaste en serieuze relatie of wil je juist liever een tijdje daten en vrijblijvend naar een relatie op zoek gaan? Met dit antwoord kan je op zoek gaan naar een datingsite. Zo kan je bij Parship aanmelden als je op zoek bent naar een serieuze relatie met iemand die hoger opgeleid is. 50plusmatch is weer een serieuze datingsite waar je terecht kan als je op zoek bent naar een serieuze relatie als je wat ouder bent. Lexa daarentegen is een meer algemene datingsite die zich richt op alle leeftijdscategorieen. als je een datingsite hebt gevonden dan kan je met het antwoord op de eerdere vragen een profiel aanmaken. Parship, Lexa en 50plusmatch hebben allerlei leuke mogelijkheden om het profiel aan te vullen. Hierdoor is je profiel aantrekkelijker voor anderen en krijg je sneller reactie. Ben je toch meer op zoek naar echte begeleiding? Dan kan je aanmelden bij Relatieplanet. Bij Relatieplanet kan je gebruik maken van een betaalde of online coach. Hierdoor blinkt Relatieplanet er ten opzichte van Parship, Lexa en 50plusmatch uit. Bij Parship en Lexa kan je veel informatie inwinnen door verschillende blogs en tips te lezen. 

Met een gedegen stap voor stap aanpak kun je al bovenstaande stappen goed zetten. Hierdoor omzeil je veel valkuilen omdat je goed geinventariseerd hebt wat de valkuilen zijn. Dus kijk maar niet raar op als je straks geen single meer bent. 

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?