Dating nieuws

Is Tinder Plus of Gold de moeite waard?

De populaire datingapp Tinder is gratis, althans de standaard versie. Tinder heeft twee nieuwe betaalde versies Tinder plus en Tinder Gold? waarmee je meer uit de app kan halen. Dit is goed nieuws voor de huidige gebruikers want je kan kiezen of je de app gratis gebruikt of juist gebruik wil maken van deze betaalde functies. Nu vraag je jezelf natuurlijk af welke betaalde functies je krijgt en wat je daaraan hebt. In dit artikel lees je welke functies je krijgt, wat de kosten daarvan zijn en of je het echt nodig hebt.

Tinder plus

Toen Tinder ging overschakelen naar een betaalde versie is Tinder begonnen met Tinder plus. Met dit abonnement krijg je super veel extra functies die het gebruik van Tinder een stuk fijner maken. Het grote voordeel voor veel gebruikers is dan dat je onbeperkt naar rechts like kunt swipen. In de standaard versie kreeg je vroeger 100 swipes en sinds de komst van het onbeperkt swipen is het aantal swipes bij de standaard versie verlaagd naar 30 swipes per dag. Zijn je swipes bij de standaard versie op dan moet je tussen de 12 en 24 uur wachten voordat je swipes zijn aangevuld.

Een tweede functie van Tinder plus is de Rewind-optie. Met deze optie kan je je laatste swipe ongedaan maken. Nu vraag je je natuurlijk af waarom je dat zou doen. Nou iedereen kent de flow wel dat je super snel automatisch zit te swipen en oeps zonder te kijken swipe je naar links terwijl je eigenlijk naar rechts had willen swipen. Terug is geen optie, in ieder geval dat was het niet in de standaard versie. Met de Rewind optie bij Tinder plus kan je namelijk je laatste swipe ongedaan maken waardoor je toch die knapperd een like of zelfs super like kan geven! Want een andere optie bij Tinder plus is dat je 5 super likes per dag krijgt. Met deze super like krijg je meer kans om terug geliked te worden waardoor een kans op een leuk gesprek of leuke date vergroot wordt!

Als Tinder plus gebruiker krijg je ook andere functies zoals je profiel Boosten een keer per maand voor een halfuur. Met de Booster kom je bovenaan de lijst van andere gebruikers in je buurt te staan, wat ook weer de kans op een date vergroot. Heb je alle vrouwen of mannen uit je omgeving wel gezien en ben je op zoek naar iemand verder weg of uit een andere provincie of land? Met de functie Passport kan je je locatie verbergen of aanpassen zodat je vanuit een andere stad of land kan swipen. Op deze manier kan je een vakantie scharrel scoren zonder dat je nog in dat land bent geweest, super romantisch en super makkelijk!

Tinder Gold

Wil je nog meer gebruik maken van Tinder dan standaard en als plus dan heb je nu zelfs de optie Gold! Met de optie gold krijg je alle functies die je krijgt bij je plus abonnement, maar dan ook nog een extra functie: Likes You. Nu denk je een extra functie en daar een heel abonnement voor aanschaffen? Dat snappen we, maar de functie is wel super fijn en super handig. Je kan met de functie Likes You namelijk zien welke mensen jou hebben geliked voordat jij ze hebt geliked. 

Naast je individuele matches die jij terug hebt geliked heb je ook een gouden cirkel met gebruikers die jou naar rechts geswiped hebben. Als je op de cirkel drukt dan krijg je een lijst te zien van alle profielen die jou leuk hebben gevonden en kan jij per gebruiker kiezen of jij ze naar links of rechts swiped. Als je op een normale manier swiped dan komen er gouden hartjes bij de profielen te staan die jou al eerder naar rechts hebben geswiped. 

Kosten Tinder Plus en Gold

Tinder maakt een onderscheid qua abonnementsprijzen op basis van leeftijd. Tinder heeft dit gedaan omdat gebruikers onder de 30 jaar minder te besteden hebben dan boven de 30 jaar. Door het abonnement voor gebruikers onder de 30 jaar lager te houden wil Tinder ervoor zorgen dat het aantrekkelijk en vooral betaalbaar is voor jongeren. Een beetje oneerlijk voor de ouderen, maar die hebben volgens Tinder nou eenmaal meer te besteden. 

Om je een beeld te geven van de kosten hebben we hier een schema gemaakt voor gebruikers onder de 30 jaar. 

Tinder plus

  • 1 maand, per maand 10,99
  • 6 maanden, per maand 5,83
  • 12 maanden, per maand 4,58

Tinder Gold

  • 1 maand, per maand 16,49
  • 6 maanden, per maand 9,66
  • 12 maanden, per maand 7,58

De prijzen verschillen vrij veel wanneer je een abonnement op korte termijn of voor langere termijn aangaat. Het is dan ook raadzaam om vooraf te bedenken hoe vaak en hoe lang je gebruik gaat maken van Tinder en op basis daarvan je abonnement aanschaft. 

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?