Dating nieuws

Is vreemdgaan het einde van je relatie

Vreemdgaan, het lijkt wel of iedereen het doet behalve ik en mijn vriend, denk ik? hoop ik! Ik in ieder geval niet! Als ik de spotjes van Second Love of NovaMora moet geloven is het bijna maatschappelijk geaccepteerd om vreemd te gaan. Toch blijft het overgrote deel in Nederland geloven om trouw te zijn aan je partner. Zo wordt in een relatie waar monogamie bedongen is gezien als bedrog wanneer een van de twee intiem is met een derde partij. Wat als je partner je bedrogen heeft? Ga je weg of kan je het vergeven? Alles hangt er natuurlijk vanaf wat er op het spel staat en op welke manier en hoe(vaak) het is gebeurd. 

Een slippertje

Een slippertje is vaak een eenmalige gebeurtenis en in veel gevallen heeft de vreemdganger spijt. Dit kan bijvoorbeeld per ongeluk zijn gebeurd in een zatte bui of dat je je liet meeslepen in een moment. Is het echt een zogenaamd slippertje. Heb je een mooie relatie en misschien zelfs kinderen dan zou het toch zonde zijn om dit kleine avontuurtje of foutje alles kapot te laten maken toch? Aan de andere kant moet je wel meenemen dat als je zo’n mooie en fijne relatie hebt gehad waarom dit is voorgevallen. Vreemdgaan schaadt het vertrouwen. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan of je partner het eerlijk heeft opgebiecht of je er zelf achter moest komen. 

De affaire

Wat als je verliefd wordt op een ander terwijl je helemaal hier niet naar op zoek bent? Onze hormonen kunnen heel sterk zijn waardoor we soms niet alles even duidelijk en helder meer zien. Tel daarbij op dat iets wat niet mag extra aantrekkelijk is en het verdomd lastig zal zijn om niet toe te geven aan deze spannende verleiding. Gevaarlijk is het wel, laat je echt je gezin of relatie achter voor deze verliefdheid? En is het wel verliefdheid of alleen lust? Het belangrijkste is dat jij achter je keuze staat om je partner te vergeven. Je moet sterk in je schoenen staan om de meningen van andere mensen te negeren en alleen naar je eigen gevoel te luisteren. De vreemdganger krijgt ook de nodige verwijten op het bordje terwijl het toch echt tussen twee mensen is hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe ze hiermee verder moeten gaan.

Wat als je drang hebt om vreemd te gaan?

Als je de drang hebt om vreemd te gaan dan is het verstandig om je af te vragen waarom je deze drang hebt. Ben je je huidige partner beu of zoek je gewoon een beetje spanning of aandacht? Natuurlijk kan je dit in het echte leven gaan zoeken of op datingsites zoals SecondLove, NovaMora of Victoria Milan. Het fijne aan deze datingsites is dat je vrijwel nooit met degene afspreekt en de aandacht online kan gaan zoeken. Op deze manier blijft het vreemdgaan vaak onschuldig en alleen met woorden en niet met gevoelens. Als dit ervoor kan zorgen dat je weer spanning in je huidige relatie krijgt kan dit je relatie redden. Heb je ondanks dat je niet fysiek afspreekt of gevoelens krijgt toch het gevoel dat je vreemdgaat? Dan kan je ook spanning en erotiek vinden door je als stel in te schrijven bij een datingsite. Op deze manier zoek je samen de spanning op en kan je ook samen van deze spanning genieten. Deze spanning kan je huidige relatie en sexleven een boost geven waardoor je helemaal niet naar iets anders op zoek hoeft!Is vreemdgaan het einde van je relatie? In veel gevallen wel omdat vreemdgaan een resultaat is van ontevredenheid en wrijving. Door een goed gesprek met elkaar te hebben heb je kans dat je elkaar weer vindt. Zorg er altijd voor dat je goed blijft communiceren met elkaar. Mis je een beetje spanning en erotiek en kan je dat niet meer bij elkaar vinden? Probeer als stel samen de erotiek te vinden met elkaar of via een datingsite. Wellicht maakt dit iets bij je los waardoor je je afvraagt waarom je een ander wilde.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?