Dating nieuws

Jezelf zijn verhoogt scoringskans

single dating jezelf zijn


Singles hebben het meeste plezier op date als hun nieuwe vlam helemaal zichzelf is. Kleine onvolkomenheden vinden de meeste mensen juist leuk aan iemand. Raar dat de meeste mensen (vooral op hun eerste date) deze zwakke puntjes juist willen verbergen.

Dit alles blijkt uit een onderzoek onder ruim vijftienhonderd singles, uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van datingsite Lexa.

Kritisch

Onder de participerende deelnemers beoordeelde 28% zichzelf als te kritisch. Een kwart van de ondervraagde personen betiteld zichzelf als stout en verleidelijk. 21% noemt zichzelf te straight forward.

Europees niveau

Naast het Nederlandse publiek, is al eerder ook het Duitse en Franse publiek ondervraagd. Op Europees niveau deden ruim negenduizend singles mee aan het onderzoek. Ruim 85% van de ondervraagden bevestigd de stelling dat de ander tijdens een date zichzelf moet zijn.

Stressvol

Opvallend is dat de meeste singles een afspraakje als zeer stressvol ervaren. Wil jij een jezelf zijn en mensen die net zo imperfect zijn als jij? Kijk dan eens op Lexa of op Relatieplanet. Als 50 plusser kun je ook helemaal jezelf zijn. Dates van dezelfde leeftijd vind je bijvoorbeeld op 50plusmatch.nl

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?