Dating nieuws

Liefde gaat door de maag?

dating eten liefde relatie

Liefde van de man gaat door de maag, volgens het o zo bekende gezegde, maar is dat ook echt waarheid? Welk belang heeft eten in de relatie? Sommige voedingsdeskundigen en dietisten zeggen dat je eet een spiegel is van wie je bent. Uit onderzoek van Heinz blijkt dat bij 9 van de 10 Nederlanders, gastronomische voorkeur, een grote rol speelt bij de keuze voor een partner. In dit artikel wordt beschreven hoe jij (jullie) hier optimaal gebruik van kunt (kunnen) maken!

Eten is liefde

Eten is een van onze primaire levensbehoeftes. Zodra je gegeten hebt, komen er in de hersenen dopamine vrij, die een gevoel van voldoening en weldaad veroorzaken. Daarnaast werkt eten ook op de systemen in je hersenen die betrokken zijn bij bepaalde aspecten van liefde. Bijvoorbeeld wordt je beloningssysteem (dopamine) geactiveerd terwijl jij je goed doet aan je favoriete gerecht. Eten heeft daarmee niet enkel een functionele, maar dus ook een emotionele betekenis.

In verschillende onderzoeken geven singles regelmatig aan dat ze het als aantrekkelijk beschouwen als hun date goed kan koken. Dit is voor elke single natuurlijk een kans die je uit moet buiten. Vergis je niet, je hoeft namelijk helemaal geen sterrenkok te zijn om iets lekkers op tafel te toveren. Het meest belangrijk is dat je veel aandacht aan je gerecht besteedt. Op dat moment laat je zien dat je toegewijd en zelfverzekerd bent. Maak bijvoorbeeld jouw lieveling kostje. Een leuke anekdote of mooi verhaal kan het diner zelfs een extra dimensie te geven!

Samen koken!

Eten kan het thema van je date zijn. Eerst samen koken, daarna samen opeten. Op deze manier leren jullie elkaar speels kennen. Kies wel iets dat niet te moeilijk is. Je kunt bijvoorbeeld samen een pizza maken. Mocht het gerecht onverhoopt toch geen culinair hoogstandje zijn, dan kunnen jij en je date hier in ieder geval samen om lachen.

Is tot op heden de culinaire keuken voor jou onbekend terrein? Je kunt je goed voorbereiden door alvast een keer voor jezelf of voor anderen te oefenen. Maak het jezelf op de avond zelf niet te moeilijk. Je wilt namelijk wel genoeg tijd hebben om je date te leren kennen en je aandacht moet niet alleen in het eten zitten. Het is ook raadzaam om iets te maken wat je tafelgenoot (lees: Date) ook lust. Laat de uitgesproken smaken nog even achterwegen totdat je weet of hij/zij dat ook lekker vindt.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?