Dating nieuws

Liefde tijdens corona

Wanneer je zou denken dat het Coronacrisis een stop betekent voor het daten, is juist het tegenovergestelde aan het gebeuren. In juist de tijden van zelfisolatie en lock-downs schiet het gebruik een aanmeldingen van verschillende datingsites omhoog. 

Zo is er een grote piek te zien, stijgt het aantal matches en is er een toename van het aantal berichten dat verstuurd wordt. Online daten was al razend populair, maar nu het voor sommige de enige manier nog is om contact te hebben wordt online daten nog populairder.

Tips

Wij geven 6 tips om te daten tijdens Corona, dus ben je klaar om lekker online te gaan daten, let dan goed op.

1. Bijna op alle datingsites kan je elkaar zoeken en een berichtje sturen. Natuurlijk wordt dit na verloop van tijd een beetje saai en eentonig. Probeer daarom de gesprekken iets minder standaard te houden. Op deze manier maak je een goede indruk op je match en zal ze jouw gesprek minder snel beu zijn. Sommige datingsites spelen met de afwisseling af door verschillende leuke functies aan te bieden. Zo heb je bij Lexa de functie Shuffle, Bij Elitedating de functie Kismet en nog veel meer. Met behulp van deze functies kan je snel door profielen gaan met het leuk of niet leuk vinden van een (profiel)foto. 

2. Ben je toch een beetje op de standaard functies van de datingsites uitgekeken dan kan je ook afspreken om met je match een bepaalde app te downloaden om hetzelfde spelletje tegen elkaar te spelen. Zo heb je Wordfeud, Connect4, Biljartspelletjes en nog veel meer. Je hoeft niet eens je telefoonnummer uit te wisselen want je kan vaak andere gebruikers zoeken op gebruikersnaam.
Het spelen van spelletjes is een goede manier om elkaar beter te leren kennen, vooral wanneer het competitief wordt. En daarnaast een goed excuus om een beetje extra te flirten.

3. Corona en Chill, kies een televisieprogramma of film uit die je samen apart gaat kijken. Op deze manier kan laat je humor zien in je reacties op scenes of meningen die hierin gedeeld worden. Dit kan leiden tot een debat, connectie of…if you are lucky zelfs een relatie.

4.  Pak een glas wijn, thee, chocomel, wat lekkers/hapjes en organiseer een Facetime of Skype date om elkaar beter te leren kennen. Zorg wel dat je niet de hele tijd met volle mond tegen elkaar praat want dat is niet heel erg sexy. 

5. Wil je toch liever veilig via de site of online contact houden maar zijn je onderwerpen op? Speel truth of dare maar dan zonder dare. Zo leer je elkaar beter kennen door leuke, grappige en intieme vragen te stellen.

6. Teken je match na, de slappe lach gegarandeerd, of misschien ontdek je nog een verborgen talent.

Zoals je ziet zijn er verschillende ideeen en onderwerpen waarmee je jezelf en je match kan vermaken in de Corona tijden. Hebben jullie nog leuke tips en ideeen hoe je daten in thuis isolement leuker kan maken? Deel ze hieronder en misschien breng je anderen ook wel op leuke ideeen!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?