Dating nieuws

Nieuw bij datingsites: Speeddating

speed dating tips

Sinds kort hebben wij ook speeddating in onze vergelijkingssite opgenomen. Bij speeddaten ontmoet je op een avond tot wel 20 singles waarmee je middels een kort gesprek van 3 minuten kennis maakt. Na het gesprek vullen jullie allebij een matchkaart in waarop je aangeeft of je diegene nog een keer wilt spreken. Zijn beide antwoorden JA dan ontvang je van de speeddating organisator de contactgegevens van jouw date.

Speeddate is lekker avondje uitgaan

Speeddating vindt voornamelijk ’s avonds plaats in uitgaansgelegenheden waar je tijdens de speeddate voorzien wordt van een hapje en een drankje. In veel gevallen zet de organisator ook een professionele speeddating consulent in voor goede begeleiding. De eerste speeddate in Nederland vond plaats in 2009. Er worden op dit moment wekelijks speeddate evenementen georganiseerd in alle grote steden.

Interessante feiten

3 interessante verschillen tussen mannen en vrouwen zijn: (1) Speeddaten is bij vrouwen populairder dan bij mannen. Omdat we bij hetro speeddating te maken hebben met een 50/50 beleid zijn plaatsen voor vrouwen veel sneller volgeboekt. (2) Mannen kruisen dubbel zo vaak ja aan op hun matchkaart als vrouwen. (3) Bijna alle mannen gaan in hun uppie naar een speeddate, terwijl vrouwen vaak samen met een vriendin gaan. Om volledig te zijn hebben we ook nog een aantal tips voor als jij wilt beginnen met speeddaten.

Speeddating iets voor jou? Kijk dan eens op speeddaten.nl of Flitsdate.nl.

Speeddating tip 1: Neem jezelf niet te serieus

In de meeste onderzoeken naar succesvol daten komt humor naar voren als belangrijkste succesvolle eigenschap. Maak de jouw date aan het lachen want dit is de beste manier om jezelf en de situatie niet al te serieus te nemen en werkt bovendien ontspannend voor jullie beide.

Speeddating tip 2: Spreek over je passie

Een goed onderwerp om over te praten is jouw passie. Dit kan zijn bijvoorbeeld je sport, je werk (mits je dit heel graag doet) of vakanties. Enthousiasme steekt andere mensen aan en heeft alweer een positieve uitwerking.

Speeddatingtip 3: Onderwerpen van gesprek

Het zijn 3 minuten en die moet je uiterst effectief benutten. Volgens bedenker Yaacov Deyo zijn vragen als ‘Wat doe je voor de kost?’ en ‘Waar woon je?’ niet heel handig tijdens een speeddate, omdat je daarmee wel eens een heel verdraaid beeld kan krijgen van de ander. Betere vragen om kennis te maken in 3 minuten zijn:

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waar wil je nog naartoe?

Van welke muziek houd je?

Wat is het wat iemand voor jou gedaan heeft vandaag?

Wat is jouw ambitie de komende 5 jaar?

Speeddating tip 4: Kleding

Last but not least: Kleding. Zoals tijdens de meeste dates kun je tijdens Speeddating het beste kleding aantrekken waar jij je goed en relaxed in voelt. Het belangrijkste is dat je zelfvertrouwen uitstraalt en tijd hebt om je op de ander te focussen. Let er wel mee op, de eerste indruk is belangrijker dan ooit tijdens speeddating dus ‘dress to impress’!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?