Dating nieuws

Op ieder potje past een deksel…

Op ieder potje past een deksel. Bent u een hopeloos verliefde boer? Een gepassioneerde Perzische? Iemand gek van roken? Een Rolling Stones fan en in de hoop met met een andere Stones fan uit de bus te komen? Dan is er waarschijnlijk wel een online dating site voor u, waar u een collega-boer, Perzische, roker of Stones fan kunt vinden.

Datingsites.nl schrijft een artikel over: extreme niche-dating online. De Niche Dating Gids bestaat uit honderden verschillende dating sites in elke denkbare vorm voor iedere liefde-zoeker: HIV-positief, HIV-negatief, bodybuilders, doven, Amerikaanse Indianen, Indian indianen. Indiase Indianen die in Indiana leven et cetera et cetera.

Het motief van degenen die zeggen deze dating sites te gebruiken is duidelijk: Waarom zou je niet kieskeurig zijn? Als het voor u belangrijk is om alleen te daten met die gluten-intolerant zijn, waarom zou je dan voor een ander kiezen?

GlutenfreeSingles.com legt uit: “Het leven van een gluten-vrij persoon kan een hele uitdaging zijn, vooral in een wereld waarin grotendeels enkel -met gluten doordrenkte voedingsmiddelen- beschikbaar zijn. Op GlutenfreeSingles.com, ben je niet alleen! Je hoeft je nooit ongemakkelijk voelen en kan glutenvrije dating partners te vinden.

De Niche Dating pagina werd gestart door twee vrienden, een met een allergie voor broodproducten en de andere met glutenintolerantie, die de noodzaak zagen van een dating service voor singles met soortgelijke aandoeningen. Door het lanceren van de datingsite site, zeggen de oprichters dat ze hopen om 3 miljoen mensen met allergie te helpen met het vinden van een partner voor een glutenvrije relatie.

Ook SmokersPassions bestaat om rook fans te helpen elkaar te vinden. -Zelf beschreven als “speciaal voor singles die houden van het roken,” het is geschikt voor romantiek-zoekers ” die samen de sigaret centraal stellen.

De maestro van online niche dating is Michael Carter. Hij beheert (vanaf vandaag) 246 dating sites onder de paraplu van Passions Network Inc. Hij noemt wat hij biedt, super-niche dating.

En we hebben er nog meer: Stache Passions, bijvoorbeeld, is een door Carter opgezette dating site voor snor dragers en mensen die er van houden. Net als alle van Carter’s sites, wordt Stache Passions onderverdeeld in nog-meer-gespecialiseerde subgroepen, zodat iemand die op zoek is naar een liefde met een snor-drager precies kan aangeven wat voor soort snor zij de voorkeur geeft, bijvoorbeeld, Dali, Walrus of potlood.

Carter zegt dat ongeveer 3,5 miljoen mensen hebben profielen aangemaakt op zijn sites. Een enkele site is gratis en wordt ondersteund door reclame. Mensen die meer willen dan de datingsite toelaat, betalen $ 4,95 per maand. Op de vraag of zijn onderneming de grootste is in zijn soort zegt Carter: “Ik kan me niet voorstellen dat er een partij is die groter is.”

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?