Dating nieuws

Sex op de eerste date. Ja of nee?

Sex op de eerste date is vaak een discussiepuntje. De een stelt dat je alleen een goede relatie zult krijgen wanneer je sex hebt op de eerste date omdat er dan een sterke chemie tussen jullie beiden zou zijn. De ander zegt juist dat sex op de eerste date fataal is om een goede relatie te krijgen omdat de spanning, die vaak om de eerste keer sex met elkaar hangt, er volledig af is. Een ander zegt weer dat het niets uitmaakt of je wel of geen sex hebt tijdens de eerste date.

Wat is nu verstandig?

Het is duidelijk dat de meningen hierover sterk verschillen. Ik wil me graag aansluiten bij de laatste mening. Sex is een wisselwerking tussen twee personen die ontstaat doordat er chemie is tussen beiden. Soms is die chemie zo sterk dat je niets anders wilt dan intiem zijn met diegene. In die situatie is het dan ook niet erg om sex op de eerste date te hebben. Zorg er wel voor dat het niet bij deze ene keer blijft. Vraag om elkaars nummer. Ga voor een tweede date en maak die net zo leuk als jullie eerste date. Maak je niet druk wanneer er tijdens deze tweede date geen sex is. Dit hoeft niks te betekenen en kan er juist op duiden dat jullie beiden of je date jouw gewoon beter wil leren kennen.

Zie het als een kans

Daarnaast kan het ook voorkomen dat er wel een chemie is maar dat een van jullie beiden terughoudend is om verder te gaan dan een leuk gesprek of een zoen. Het is in dat geval belangrijk dat degene die wel graag het bed induikt het gesprek niet zal forceren om alsnog met elkaar sex te hebben. Wanneer er dan toch sex plaatsvindt wanneer een van beiden hier eigenlijk geen trek in heeft, dan zal het waarschijnlijk ook bij die ene keer blijven. Zorg er in dit geval voor dat jullie een leuke tijd hebben samen. Dat je date geen sex wil betekent misschien gewoon dat je nog wat beter je best moet doen om diegene voor jou te winnen. Pak dan wat extra uit in je tweede date als je graag intiem met diegene wil zijn. Laat zien wat je waard bent en misschien zit er dan wel een intieme avond in.

Neem vooral de tijd

Tot slot heb je de situatie dat jullie beiden geen behoefte voelen om direct met elkaar intiem te zijn. Wees hier niet ongerust om wanneer jullie deze behoefte niet voelen. Dit kan er juist ook duiden dat jullie elkaar liever eerst goed leren kennen en willen kijken of jullie voor elkaar gemaakt zijn. Ga jullie date dan ook niet forceren om in bed te eindigen omdat je denkt dat dit pers? nodig is om een toekomst samen te hebben. Heb in dit geval vooral een gezellige tijd samen, wissel elkaars nummer uit en ga op een nieuwe date. Laat het op je afkomen en de sex zal vanzelf komen.

We kunnen dus concluderen dat sex geen goede indicator is of er wel of geen toekomst in jullie samenzijn zit. Zoals beschreven kan sex je eerste date maken of kraken. Het belangrijkste is dat je niks forceert bij je date om hem of haar niet af te schrikken. Laat het of je afkomen en als het je bij de eerste date niet lukt. Misschien wel bij de tweede.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?