Dating nieuws

Speeddates na corona

Speeddaten is ooit verzonnen door een joodse Rabijn om joodse singles zoveel mogelijk mensen te laten ontmoeten. Het speeddaten zoals we dat nu kennen lijkt er nog best veel op. Misschien heb je nog nooit gespeeddate of wil je juist als het straks weer kan wel wat tips gebruiken. In elk geval lees je in dit artikel de beste tips voor als je gaat speeddaten.

Wat is speeddaten eigenlijk?

Speeddaten is een snelle manier om nieuwe mensen te leren kennen. Zo wordt je tijdens een Event in een snel tempo aan verschillende singles voorgesteld. Elk speeddate gesprek duurt een aantal minuten, afhankelijk van het Event waar je aanwezig bent. Als de tijd om gaat, gaat er een bel waarbij je naar je volgende speedddate gaat. Tijdens en na de gesprekken kan je aantekeningen maken zodat je aan het einde van alle speeddates een goed overzicht hebt wie je wel en niet interessant vind. Wanneer je iemand interessant of leuk vond kan je dit vaak op een kaartje aangeven waarbij de organisatie je bij wederzijds leuk vinden contactgegevens uitwisselt. Het voordeel hiervan is dat je niet rechtstreeks een blauwtje loopt. Hieronder noemen we nog een aantal voor- en nadelen op van speeddaten. 

Voordelen van speeddaten 

 • Het voordeel van een speeddate event is dat het voor je georganiseerd wordt, je hoeft dus niet te bedenken wat je gaat doen op een date. Dit kan al een hoop stress schelen!
 • Je leert in een korte tijd heel veel singles kennen. Zo krijg je een snelle indruk van mensen en je ziet meer mensen dus de kans is ook groter dat je iemand tegenkomt waar het klikt. Als je meerdere speeddates hebt meegemaakt is er ook een grote kans dat je er beter achter komt wat je wel en niet interesseert. Super makkelijk voor in de toekomst.
 • Zoals al eerder is benoemd moet je via de organisatie doorgeven of je iemand leuk vond. Vind degene jou niet leuk dan loop je nooit rechtstreeks een blauwtje! Ook super makkelijk als je het eng vind om iemand af te wijzen dan is dit ook een makkelijke manier.
 • Omdat je maar een aantal minuten met iemand in een date bent is de kans op ongemakkelijke stiltes kleiner. Je hebt maar kort de tijd om elkaar beter te leren kennen en als je vooraf al weet wat je van iemand wil weten dan kan je deze vragen stellen. Hierdoor is de kans op van die ongemakkelijke stiltes super klein. 
 • Een waardeloze date duurt maar eventjes. Heb je iemand tegenover je die super ongemakkelijk en je totaal niet aanspreekt? Geen zorgen, binnen een paar minuten ben je er weer vanaf! 
 • Er is een grote kans op een echte match! Gemiddeld krijgt op een datingsite zoals Lexa of Pepper 1 op de 100 mensen een match. Bij speeddating is dat gemiddeld 2 tot 3 op de 10 mensen. Dit komt ook omdat je elkaar in het echt ziet en bij een online datingsite niet. Bij speeddaten krijg je dus echt meer een gevoel bij iemand dan wanneer je langs verschillende profielen gaat. 
 • Je hoeft niet op iemand af te stappen. Durf je vaak niet de eerste stap te zetten of ken je nog dat gevoel van vroeger dat je groepjes moest maken en je altijd als enige overbleef? Nou dat is hier niet het geval! Je moet alle tafeltjes langs en dit is verplicht, het is dus geen keuze en mensen hoeven je er niet stom op aan te kijken als je bij hun gaat zitten.

Nadelen van speeddaten

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan speeddaten. Hieronder vind je de grootste nadelen van speeddaten.

 • Omdat je maar een aantal minuten hebt heb je ook maar een korte tijd om indruk op iemand te maken. Verpest je je eerste indruk dan is de kans groot dat je achteraf geen match hebt. Leg er niet teveel druk op, het kan ook zijn dat ze het verlegen of ongemakkelijke super schattig vindt waardoor je weer meer kans maakt.
 • Het is en blijft een momentopname, want zeg nou zelf hoe goed kan je iemand leren kennen in een paar minuten? Misschien had degene op de speeddate wel een super goeie dag en spreek je later af en blijkt het een chagrijn te zijn of iemand die totaal niet bij je past. Anderen kunnen dit overigens ook bij jou hebben, probeer wel echt jezelf te zijn en niet je beter voor te doen dan je bent. althans niet teveel.
 • De speeddate wordt voor je gekozen. Bij een speeddate kan je niet kiezen wie er wel of niet tegenover je komen zitten. Je hebt alleen singles tegenover je zitten die zich ingeschreven hebben bij het event. Bij een online datingsite zoals Relatieplanet kan je singles zoeken op jouw smaak. Een voordeel aan dat je niet kan kiezen is wel dat je ook mensen leert kennen waarvoor je misschien niet had gekozen.
 • Het kost veel tijd. Speeddaten kost nou eenmaal veel tijd. Je moet naar het event reizen en je moet maximaal 10 minuten elke keer met verschillende mensen kletsen. Als je 10 mensen leert kennen dan kan je al goed 1,5 uur bezig zijn met korte gesprekken.

Krijg jij ook zo’n zin in speeddaten? Kijk eens bij Lexa en Parship wanneer er evenementen worden georganiseerd.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?