Dating nieuws

Tips voor je tweede date

Veel artikelen op het internet wijden aandacht aan het belang van de eerste date. Maar de tweede date is net zo belangrijk! Waar de eerste date vaak aftasten en spannend is, is een tweede date vaak de bevestiging of je wel de juiste keuze hebt gemaakt om nog eens met je date af te spreken. De tweede date is dus net zo belangrijk als de eerste date!

Om jou helemaal voor te bereiden op je tweede date hebben we 4 nuttige tips voor een tweede date op een rijtje gezet.

Tip 1 voor een tweede date: Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet

De eerste indruk heb je natuurlijk al gemaakt tijdens je eerste date. Maar dat betekent niet dat je er nu niet netjes uit hoeft te zien! Iedereen vindt het leuk (ook al zeggen ze van niet) om met een goedgeklede en verzorgde date op date te gaan. Door er netjes en verzorgd uit te zien geef je jouw date het gevoel dat je de date serieus neemt en dat je graag wat extra moeite voor diegene wil doen.

Bij verzorging denken we al snel aan een mooi kapsel of een bijgewerkt baardje. Maar denk ook eens aan je oksels! Dit klinkt heel gebruikelijk maar je zou niet de eerste zijn die met een dampende oksel bij een date aankomt. Gebruik daarom altijd anti-transparant deodorant om ongemakkelijke zweetvlekken en mogelijke vieze geuren te voorkomen.

2: Aan de mannen: neem de leiding

Ook al zijn we in Nederland erg gesteld op gelijkheid, toch blijven vrouwen het fijn vinden wanneer jij als man de leiding neemt. Vrouwen vinden het namelijk (onbewust) aantrekkelijk wanneer jij als man de touwtjes in handen neemt en met leuke voorstellen komt. Bij een leider hoort ook initiatief nemen. Zorg dan ook dat jij degene bent die een tweede date voorstelt.

3: Laat meer van jezelf zien

Een date kan je het beste vergelijken met een zoektocht. Tijdens deze zoektocht wil je alles te weten komen over elkaar. Tijdens de eerste date tast je vooral af. Je bent op zoek naar een klik en naar mogelijke herkenningspunten in elkaars interesses en karakter. Bij een tweede date ben je je vaak al bewust van deze overeenkomsten en is er ruimte om meer van jezelf te laten zien. Stel daarom voor dat jij de date organiseert en ga iets doen wat echt typerend is voor jou. Hierdoor zal je date op een leuke speelse wijze meer over jou te weten komen.

Ben je bijvoorbeeld echt een buitenmens. Ga dan een boswandeling maken met een picknick. Je laat niet alleen iets zien van jouw persoonlijkheid maar het wordt dan ook nog eens een originele date. Twee vliegen in een klap!

4: Loop niet te hard van stapel

Je date verloopt super. De klik is er en er wordt veel gelachen en geplaagd. Plagen kan al snel overlopen in sexueel getinte opmerkingen en plagerijtjes. Probeer dit te voorkomen! Hoe leuk het ook is en hoe goed de klik ook is. Sex is een onderwerp waarbij je een date kan maken of kraken. Maar omdat de opvattingen over sex zo varieren van persoon tot persoon is het beter hier niet over te beginnen. Je wilt niet hebben dat je date waarmee je het zo goed kon vinden het niet meer met je ziet zitten omdat die gene denkt dat je een op sex belust persoon bent. Sex komt later wel!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?