Dating nieuws

Vind iemand anders je ook leuk?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij iemand erg leuk vindt, maar je niet zeker weet of die ander jou ook erg leuk vindt. Dat je iemand leuk vindt zorgt er bovendien voor dat je wat onzekerder wordt en minder snel naar op iemand anders afstapt. De onzekerheid die hierbij ontstaat, komt meestal vanuit het uiterlijk, vind iemand mij wel aantrekkelijk genoeg, ben ik wel knap of ben ik niet te dik? Ook seksuele ervaring kan hierbij een rol spelen, als je nog niet zoveel seksuele ervaring hebt, kan dit je ook onzeker maken. Dit komt echter niet alleen voor bij jongeren, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Dit zal het toch wel erg lastig maken om erachter te komen of iemand anders jou ook leukt vindt, want hiervoor zal je toch echt een beetje moeten flirten.

Geef een boost aan je zelfvertrouwen

Wil jij beter worden in flirten en erachter komen of jouw grote liefde jou ook leuk vindt? Zorg er dan als eerste voor dat je zelfvertrouwen wat omhoog gekrikt wordt. We zien er niet allemaal uit als een supermodel, maar dat betekent niet dat je een hele leuke match kan vinden. Want uiterlijk betekent ook niet altijd alles, innerlijk is immers ook heel belangrijk. Je verschijnen zal dus niet altijd de doorslag geven. Maar stel je ontmoet ergens iemand, op je werk of in het cafe, dan is het niet zo eenvoudig om erachter te komen of diegene jou ook daadwerkelijk leuk vindt. Het helpt dan om gewoon te beginnen met een eenvoudig gesprekje en een dagelijks onderwerp om zo snel een opening te hebben. Een goede, grappige openingszin kan er ook bij helpen.

Probeer de ander te leren kennen

Als je iemand leuk vindt is het uiteraard makkelijk om de ander te leren kennen en te kijken of je gezamenlijk interesses hebben. Kijk van welke muziek hij of zij houdt en wat haar hobby’s zijn of ze een favoriete film heeft. Hiermee kun je makkelijker een gesprekje aanknopen met je potentiele geliefde. Natuurlijk is het ook belangrijk om er achter te komen of de andere je liefde ook beantwoord, maar dat gaat natuurlijk makkelijker als je wat gemeenschappelijke gesprekstof hebt. Maar hoe pak je het nu als beste aan? Vraag of hij of zij een keer wat mee gaat drinken, of mee gaat lunchen. Houdt het redelijk onschuldig en probeer niet meteen een hele fanatieke date. Dit maakt het weer wat toegankelijker en makkelijk voor de ander om er aan te beginnen. Als je merkt dat de interesse wederzijds is en de ander een nieuwe date ook nog wel ziet zitten, dan kun je hem of haar natuurlijk nog een keer meevragen en wie weet wordt jouw onbeantwoorde liefde eindelijk gevonden.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?