Dating nieuws

Vrouw heeft tijdens eerste date al de broek aan

relatie dating vrouwen

Uit onderzoek, gepubliceerd op de website eDarling.nl, blijkt dat Nederlandse vrouwen meer zelfvertrouwen hebben op gebied van dating. 62% van de vrouwen geeft aan dat zij er van overtuigd zijn dat zij bepalen of er een volgende date komt of niet. Daarnaast hebben de dames meer zelfvertrouwen dan de heren over het maken van de eerste indruk.

Verleiding

Uit resultaten van het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 309 leden van datingsite eDarling, blijkt dat het zelfverzekerder zijn dan mannen op vlak van verleiding. Opvallend is dat ruim 82% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, en slechts 69% van de mannen voelt zich zelfverzekerd bij de eerste date

Vervolg date

Zelfs wanneer het om de vervolgdate gaat staat de vrouw sterker in haar schoenen. Als de vraag Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit? gesteld wordt, antwoordt 62% van de dames dat niet de man, maar juist zij de touwtjes in handen hebben. Slechts 41% van de mannen denkt dat het lot in zijn handen ligt.

Verklaring

Bij ons reist de vraag: Hoe is dit verschil in datingvertrouwen te verklaren: Researcher Dr. Wiebke Neberich, zegt daarop het volgende: Mannen nemen meestal het initiatief voor een eerste date, dit geeft vrouwen een voorkeurspositie en de macht om te beslissen of er nog een date komt of niet. Mannen overschatten meestal de interesse van vrouwen, en daardoor krijgen ze vaker met afwijzingen te maken. Vrouwen hebben daardoor de mogelijkheid om kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven. Om deze reden heeft de vrouw in dit stadium van de relatie vaak een betere uitgangspositie. Dit zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor een hoger zelfvertrouwen onder de vrouwelijke respondenten die deelnamen aan dit onderzoek.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?