Dating nieuws

Waar komen de meest sexy singles vandaan?

Waar moet je uitgaan om de meest sexy singles te ontmoeten?Uit de data van ruim 340.000 geregistreerde leden van eDarling.nl, blijkt dat Utrecht de stad is waar de meest sexy singles wonen. Gevolgd door Den Haag en Rotterdam in Zuid-Holland In het Noorden weet alleen Groningen een plekje in de top 10 te bemachtigen. Singles uit Amsterdam blijven achter op plaats 62. Datingsite eDarling selecteert op basis van gegevens van ruim 340 duizend singles op gebied van van fysieke aantrekkelijkheid, oftewel het niveau van charme en begeerlijkheid dat ze toegeven te bezitten.

Onzeker of bescheiden?

Amsterdammers blijken minder zelfverzekerd te zijn dan hun reputatie doet vermoeden. Een opvallend punt is dat Amsterdam, als enige stad in de Randstad, niet eens in de top 10 staat van de meest sexy steden in Nederland. Amsterdamse singles ranken zichzelf slechts op de 62e plek. Zijn de Amsterdammers onzeker of (toch wel) bescheiden?

Terughoudend

De Utrechters daarentegen blijken juist minder terughoudend te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Hoewel burgemeester Van Zanen in zijn nieuwjaarstoespraak nog verklaarde dat Utrechters een tikkeltje te bescheiden zijn over hun eigen stad, zijn ze dat niet in de beoordeling van hun eigen uiterlijk. Inwoners van de Domstad geven hun uiterlijk het hoogste cijfer van alle Nederlanders.

Mooie stad, achter de duinen

Waar de mannen uit Utrecht graag in de spiegel kijken, zijn het bij de vrouwen vooral de Hagenaren. De Haagse meisjes ranken zichzelf eerste in termen van aantrekkelijkheid.

Zijn we allemaal golddiggers?

In de rijkste gemeenten- Utrecht, Noord- en Zuid-Holland- blijken de meest aantrekkelijke mensen van Nederland te wonen. Bestaat er een relatie tussen de sociale status en fysieke aantrekkelijkheid? Wat bevestigd kan worden uit de verzamelde data, is dat burgers met het hoogste inkomen zichzelf als aantrekkelijker beschouwen dan diegene met een lager salarisniveau. Wat betreft de steden die op de laagste posities staan: de singles uit Vlissingen, Gouda en Wageningen zijn het meest kritisch op zichzelf.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?