Dating nieuws

Wat is als ik een date niet leuk vind?

Iedereen vind op date gaan spannend, sommige iets meer dan andere. We hebben er allemaal wel eens over nagedacht hoe grandioos mis het kan gaan. Er is natuurlijk genoeg geschreven over hoe dit mis kan gaan. Tegenwoordig doet iedereen die een relatie zoekt aan online daten. Dit is namelijk de manier om mensen te leren kennen. Dit neemt echter niet weg dat de dates wat ongemakkelijker worden. Je hebt ze namelijk nog altijd niet in levende lijve gezien en moet alles doen op informatie van de datingsite. De tip voor de eerste date, dat je het beste af kan spreken in een openbare plek blijft natuurlijk staan. Je weet niet wat iemand zijn intenties zijn, goed of slecht. Spreek dus af op een plek waar meer mensen komen. Ga gezellig wat eten of wat drinken.

Hoe om te gaan met teleurstelling?

Nou je hebt eindelijk afgesproken met iemand waarmee je al lange tijd aan het chatten bent op een datingsite. Bij je favoriete eettentje in de buurt spreek je af om samen wat te gaan eten. Zodra je binnenkomt zie je je date al aan tafel zitten. Helaas valt hij of zij heel erg tegen! Wat nu? Als je date je nog niet binnen heeft zien komen, of je stiekem door de ramen hebt gekeken dan kun je er natuurlijk nog voor kiezen om snel om te draaien en naar huis te gaan. Voor je date zal dit echter wel heel vervelend zijn, want hij of zij blijft alleen achter in een restaurant. Dit zou je zelf ook niet fijn vinden als dit jou zou gebeuren. En misschien durft de ander hierdoor lange tijd niet meer op date te gaan. De beste oplossing op dat moment is dus, jezelf er even overheen te zetten en gewoon naar binnen te stappen. Zeg vriendelijk hoi en bestel een drankje. Dan wordt het tijd om een goede smoes te verzinnen en de date te kunnen afbreken of je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon uitzitten.

Zorg dat een vriend of vriendin op stand-by staat

Meestal vertel je je beste vriend of vriendin wel van je date. Je kunt hem of haar dus vragen om op stand-by te staan. Als je echt denkt dat de date niets wordt. Loop dan even naar het toilet of stuur stiekem een appje naar je vriend of vriendin. Je kunt je dan 5 of 10 minuten later terug laten bellen met een noodgeval. Probeer dit wel een beetje realistisch te houden. Je moeder hoeft niet op sterven te liggen, je hond kan ook zijn weggelopen. Je houdt het dan wat geloofwaardiger dat je meteen weg moet. Zo kun je makkelijker onder je date uit.

Ziek zijn

Natuurlijk kun je ook doen alsof je ziek bent. Je date vertellen dat je je niet goed voelt moet je alleen wel op de juiste manier doen. Het is immers niet geloofwaardig dat je ziek bent als je er nog gezond uitziet in plaats van lijkwit. Het is dus niet de beste manier om je date af te kappen, als je wilt dat de ander het geloofd. Of je moet een ziekte heel goed kunnen faken, waardoor het een stuk geloofwaardiger lijkt.

Eerlijk zijn

Natuurlijk kun je ook gewoon eerlijk zijn tegen je date. Dit is misschien niet het makkelijkste en ook niet het leukste. Maar dit is soms wel de beste keuze. Er is immers niks mis mee met aangeven dat iemand niet per se bij je past. Let er wel op dat je dit op een subtiele manier doet, want het is natuurlijk niet nodig om iemand te kwetsen zonder aanleiding. Geef de date dan wel even de kans om zichzelf te bewijzen vertel dit niet meteen bij binnenkomst. Natuurlijk kun je ook nog eerlijk zijn en de date gewoon uitzitten. Je kan dan een dag later, of zelfs die zelfde avond nog een appje sturen dat hij of zij toch niet helemaal bij je past.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?