Dating nieuws

Sugardating wat is dat?

Het fenomeen sugardating is iets wat in Nederland nog vrij nieuw is. In landen als Amerika zien we dit al een langere tijd en begint dit steeds geaccepteerder te worden in de maatschappij. Er zijn veel vragen en vooroordelen over sugardating en deze vragen en vooroordelen willen we graag toelichten in dit artikel.

Wat is sugardating?

Sugardating is kort gezegd het verlangen van succesvolle mannen en vrouwen om te date met jonge mensen. Vaak gaat dit gepaard met het verlangen om deze jonge mensen te helpen in het levensonderhoud of het geven van leuke (dure) cadeautjes. De bijdrage en de grote van de cadeau’s die deze succesvolle mannen of vrouwen betalen en geven varieert sterk. Vaak gaat dit ook in overleg met de persoon waarmee gedate wordt.

Wie doen aan sugardating?

Veel mensen kennen het begrip sugar daddy maar zoals we net hebben uitgelegd doen ook vrouwen aan sugardating. Deze vrouwen noemen we ook wel sugar mama’s. Tot slot heb je nog de jonge personen. Deze worden ook wel sugar baby’s genoemd. We zullen deze drie personen wat verder toelichten.

Wie is de sugar daddy:
Een sugar daddy is een man die ervan houdt om iemand te onderhouden. Deze mannen zijn niet altijd rijk, maar het geeft ze een fijn gevoel om iemand te kunnen helpen en beschermen. Zij staan vol in het leven en hebben graag de controle. Door het date met jongere mensen hopen zij de energie en passie her te beleven die zij in hun jongere jaren hebben meegemaakt.

Wie is de sugar mamma:
De sugar mamma is een zelfstandige, zelfverzekerde en sterke vrouw die weet wat ze wil in haar leven. Deze vrouwen zijn veelal succesvol en ook zij houden van controle maar zijn niet bang om jou ruimte te geven om inspraak te hebben.

Wie is de sugar baby:
Sugar baby’s zijn volwassen mannen en vrouwen en veelal onder de 30 jaar. Zij zijn op zoek naar financiele vrijheid en voelen zich aangetrokken tot mensen die iets hebben bereikt in het leven. Dit komt omdat deze sugar baby’s zelf ook gedreven en ambitieus zijn. Deze mannen en vrouwen zijn niet op hun mondje gevallen en zullen hun wensen en eisen duidelijk laten merken.

Is sex verplicht?

Het antwoord is simpel: nee. Een groot vooroordeel over sugardating is dat de sugar baby sex heeft met de sugar daddy of sugar mamma. Laat duidelijk zijn dat een sugar baby geen prostituee is en niet wordt betaald om sex te hebben. Het is zelfs niet verplicht om enig lichamelijk contact te hebben. Veel sugar daddy’s en mamma’s nemen al genoeg voldoening aan de financiele ondersteuning en de lach op het gezicht. Het is wel zo dat veel sugar daddy’s en mamma’s de ‘girlfriend/boyfriend experience’ willen ervaren. Dat houdt in veel gevallen in dat zij wel graag lichamelijk contact met de sugar baby willen hebben.

Het is dan ook altijd belangrijk om duidelijke afspraken te maken voordat je een sugar relatie aangaat. Spreek duidelijk af wat de verwachtingen van jullie beiden zijn. Denk hierbij niet alleen aan de intieme kant maar ook de praktische kant zoals hoe vaak jullie willen afspreken, waar jullie afspreken en wat de vergoeding zal zijn. Sugardating moet leuk zijn en daarom zijn en daarvoor zijn goede afspraken waarbij beiden partijen zich goed voelen belangrijk.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?