Dating nieuws

Welke bijzondere datingsites zijn er allemaal en wat houdt dit in?

Tegenwoordig wordt online daten steeds populairder en normaler. Naast de reguliere datingsites worden er ook niche datingsites opgericht. Als alleenstaande ouder op zoek naar een date? Houd je van een man/vrouw met een maatje meer? Vind je geloof een belangrijk onderdeel in je relatie? Steeds meer datingsites geven jou de mogelijkheid om super snel en gericht op hun datingsite te zoeken.

Welke verschillende niche datingsites zijn er allemaal en hoe weet ik welke een goede datingsite is?

Dating voor 50+

Vroeger was online dating alleen weggelegd voor single twintigers of dertigers. Tegenwoordig worden ook steeds meer 50 plussers handig met de computer en stort zich volledig op het internet. Zo is het bij ouderen ook steeds normaler om online contact of zelfs liefde met anderen te zoeken. Daar waar social media-netwerken een ontmoetingsfunctie had voor 50plussers die elkaar na al die jaren uit het oog verloren waren, zijn er ook steeds meer datingsites voor 50 plussers. De populairste datingsite in Nederland voor 50 plussers is 50liefde, seniorengeluk en 50plusmatch. Deze datingsites zijn allemaal gericht op 50 plussers die op zoek zijn naar een vriendschap of een serieuze relatie. Deze datingsites zijn voor ouderen zo fijn, omdat alleen de nodige functies om een contact te zoeken zijn ge?ntegreerd. Op deze manier is de website bruikbaar, ongeacht hoe onbekend je met een computer bent. Het fijne aan een populaire datingsite is dat er dagelijks nieuwe leden zich aanmelden, waardoor je niet snel uitgekeken raakt op de site en er een grote kans is dat je je match er kan vinden.

Alleenstaande ouder

Voor alleenstaande ouders kan het soms lastig zijn om te gaan daten. Wanneer vertel je dat je al een kind hebt uit een eerdere relatie? Als je dit te snel verteld schrik je eventueel mensen af, maar als je het niet vertelt dan steek je veel tijd om iemand te leren kennen die er misschien niet voor openstaat.

Dating voor hogeropgeleiden

Een specifieke voorkeur kan ook betrekking hebben op het opleidingsniveau van je partner. Een opleidingsniveau kan bijvoorbeeld je intelligentie aangeven maar ook je carrierewensen. Zo is er een grote kans dat iemand met een hoge opleiding heel serieus kijkt naar een baan of carriere. Met daten kan dit super belangrijk zijn, omdat als jij een hoge carriere wens hebt en je partner niet je hier veel onenigheid over kan krijgen. Iemand die vol bezig is met zijn carriere zal minder vrije tijd hebben als iemand die geen carri?re wil maken. Datingsites voor hoger opgeleiden onderscheiden zich door gebruik te maken van een matchingsysteem en persoonlijkheidstest. Zo kan je bij veel datingsites voor hogeropgeleiden niet zelf door het ledenbestand zoeken, maar ben je afhankelijk van de match voorstellen. De populairste datingsites voor hoger opgeleiden zijn Parship, Match4me, Elitedating en E-matching. Veel van deze datingsites hebben een minimumeis van opleidingsniveau van HBO of WO. E-matching onderscheid zich van deze datingsites door een persoonlijke datingcoach te hebben.

Dating voor een maatje meer

Ben je op zoek naar een volslanke man of vrouw? Maatjemeer-match richt zich speciaal op volslanke mannen of vrouwen of mensen die volslanke mensen aantrekkelijk vinden. Op deze manier hoeven gebruikers zich niet te schamen als ze volslank zijn of op volslank vallen.

Christelijk daten

Het komt regelmatig voor dat geloof tussen twee personen in een relatie staat. Zo kan het heel lastig zijn wanneer een gebruiker Moslim is en een relatie heeft met een Christen. Ook wanneer iemand geen geloof heeft kan het soms lastig zijn als je geloof heel belangrijk vindt. Zo hebben jullie misschien een andere levensstijl of kijken jullie anders naar stappen in je relatie zoals wanneer heb je sex, wanneer en of je wil trouwen en op welke manier je wil trouwen. Populaire Christelijke datingsites in Nederland zijn opzoeknaarjou, funkyfish, christianmatch en samenchristen. Deze datingsites richten zich alleen op Christenen. Heb je een ander geloof dan Christen? Er is ook een internationale datingsite voor speciaal Moslims, Muslima.

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?