Dating nieuws

Wetenschappelijk verklaard: De eeuwige liefde

liefde dating sites nieuws

Waarom blijven sommige mensen lang bij elkaar, en anderen niet? Dit feit is door de wetenschap verklaard door 6 simpele oorzaken?

Communiceren

Uit onderzoek van de Tech universiteit in Texas is de taal die gebruikt wordt, het geheim van een lange relatie. Tijdens het onderzoek werd tijdens een speeddate geanalyseerd bij welke onderwerpen de stellen dezelfde taal spraken. Als bepaalde onderwerpen met even veel passie werden besproken dan was er duidelijk een match te zien tussen beide speeddaters.

Voorkomen

We gaan natuurlijk allemaal voor een partner waarbij de schoonheid van binnen zit. Maar er knap uitzien is ook belangrijk. Echter is dit volgens onderzoek van de universiteit van Tennessee geen garantie voor een goed seksleven en een lange relatie. Tijdens het onderzoek werd gevraagd aan pas getrouwde mensen om hun partner te ranken op uiterlijk. Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat er geen relatie bestond tussen tevredenheid over het voorkomen en over de relatie.

Op het juiste moment glimlachen

Een succesvolle en prettige relatie bestaat uit geven en nemen. Uit onderzoek onder bijna 170 deelnemers blijkt dat er een link bestaat tussen toegefelijkheid en een succesvolle relatie.

Geven en nemen, begrip tonen, positiviteit en vriendelijkheid zijn dingen die vaak als prettig worden ervaren in een relatie. Saillant detail is dat mensen die meer toegeven in een relatie, seks belangrijk vinden. Ze zijn vaak ook toegeeflijker in bed.

Natuurdrift

Op het moment dat je gaat daten, gaan we op ons instinct af. Een studie van de Florida State University toonde aan dat hun instinct van groot belang is bij de voorspelling of het huwelijk stand hield. Ruim 130 koppels werden 4 jaar lang gevolgd. Uit biologisch oogpunt vertelt jouw instinct of iets wel / niet goed voor je is. Onderzoekers van het ETH in Zwitserland toonde aan dat je hersenen een waarschuwing kunnen geven op moment dat er een dreiging is van antisociale eigenschappen.

BFF

Wanneer jij je partner ziet als je beste vriend of vriendin, dan is er een grotere kans op een lange relatie. Dit blijkt uit onderzoek van het National Bureau of Economic Research, in Groot-Brittannie.

Love at first sight

Liefde op het eerste gezicht is geen garantie dat de relatie voor eeuwig in stand blijft. In Israel aan de universiteit werden bijna 500 long-time-koppels ondervraagd, waarin maar 11% aangeeft dat het liefde op het eerste gezicht betrof.

Wil jij een langdurige relatie aangaan, maar ben je nog op zoek? Meld je dan aan op Lexa.nl of bijvoorbeeld op eDarling. Ben je meer van de kortdurende relaties? Dan is Victoria Milan echt iets voor jou!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?