Zit je in een goede relatie of maakt hij je ongelukkig?

Iedereen kent het wel super verliefd zijn, maar van andere te horen krijgen dat ze niet begrijpen waarom jullie nog bij elkaar zijn. Voor de buitenwereld hebben jullie super vaak ruzie, maar toch blijf je bij hem. Door middel van deze test kan je door 5 makkelijke testjes erachter komen of jullie goed bij elkaar passen en een toekomst bestendige relatie hebben. 

Test 1: Maak een lijstje met positieve en negatieve momenten samen

Door een lijstje te maken met positieve en negatieve momenten krijg je een duidelijk beeld hoe vaak je precies met iemand ruzie hebt. Het is daarbij ook belangrijk jezelf objectief af te vragen hoe negatief en hoe positief zo’n moment voor jou was. En heeft hij je een positief gevoel gegeven nadat hij je eerst super erg gekwetst heeft.
Het is daarbij belangrijk om te realiseren dat ruzie NIET hoort bij een relatie. Wat iedereen ook tegen je zegt, ruzie hoort niet in een relatie. Je vriend hoeft niet aaneenschakeling van leuke momenten voor je te regelen en hij zal soms saai of teleurstellend zijn maar dat is normaal. Wat niet hoort is dat je continue ruzie of conflicten met elkaar hebt. In een relatie hoor je blij te zijn, als je teveel punten hebt waar je het niet over eens bent of over eens wordt dan pas je misschien niet bij hem. 

Test 2: als iemand anders je zou behandelen zoals hij je behandelt zou je dit dan pikken?

Iedereen kent het wel verliefd zijn. Je bekijkt alles door een roze bril en ziet alles rooskleuriger in. Dit vaak tot irritatie van anderen. Anderen vinden dat je veranderd bent of meer van jezelf moet afbijten, maar moet je dit ook? Een goede manier om dit te testen is door de dingen die je bij hem toelaat kijken of je die ook zou toelaten bij een ander. zou je het bijvoorbeeld pikken wanneer je beste vriendin je de helft van de tijd negeert, je kleineert, continue neemt zonder toe te geven of liegt tegen je? 

Als je dit pikt als je verliefd bent, dan moet je je afvragen of je dit altijd gaat volhouden zelfs wanneer je niet meer verliefd bent. Door continue dit van hem te pikken ben je in een machteloze positie gezet waar je moeilijk van terug komt. Je hebt later dan twee opties, accepteren hoe hij je behandelt en daarmee ook ongelukkig zijn of het uitmaken. Daarmee in het achterhoofd houden hoeveel tijd en moeite en energie je in de relatie hebt gestoken wat voor niks was. Alle negatieve momenten van je lijstje voor niks meegemaakt, omdat de relatie uiteindelijk toch mislukt. 

Test 3: Komen de sexuele behoeftes overeen?

Je hebt verschillende sexuele behoeftes. Zo heb je verschillende dingen lekker in bed, heb je bijvoorbeeld een bepaalde fetish of vind je het aantal keer dat je sex hebt in een relatie belangrijk. Belangrijk is dat je hier duidelijk en goed met elkaar over communiceert. Misschien ben jij wel tevreden met 1 keer sex in de week, maar verlangt hij juist naar 4 keer sex per week. Als je hier niet goed over praat zal er miscommunicatie zijn en is de een blij terwijl de ander juist naar meer verlangt. Ook is het belangrijk om geen sex tegen je wil te hebben omdat hij 4 keer sex wil, terwijl jij maar 1 keer sex wil. Hoe verder deze behoeften van elkaar liggen, hoe belangrijker het is om kritisch naar je relatie te kijken. 

Test 4: Wat zijn zijn negatieve eigenschappen?

Het is belangrijk om vooraf te bekijken welke negatieve eigenschappen je vriend heeft. Uit onderzoek is gebleken dat relaties beter werken als je elkaar aanvult. Wanneer je namelijk als passief iemand een relatie krijgt met iemand die juist van zichzelf actief is dan kan je hem af en toe afremmen en kan hij je juist stimuleren om vaker te sporten of naar buiten te gaan. Op deze manier stimuleer je elkaar in plaats van dat je elkaar stimuleert om de slechte eigenschappen te behouden. Bedenk je maar eens als je rommelig bent en je krijgt een rommelige vriend, hoe jullie huis eruit gaat zien. Je stimuleert elkaar dan niet om op te ruimen en beland van kwaad naar erger. Je kan hier natuurlijk een beetje onenigheid over krijgen, maar het is goed om elkaar uit te blijven dagen.

Test 5: Heeft hij dezelfde morele waarden als jij?

Ga bij jezelf na waar jij een sterke mening over hebt. Bijvoorbeeld bestaat god of welke politieke partij steun jij of welke goede doelen steun je.
Stel je nu twee mannen voor: 

  • een man die op alle vlakken compleet met je eens is en precies hetzelfde erover denkt als jij of;
  • Een man die op alle vlakken iets compleet anders doet en jouw mening niet begrijpt en stom vindt.

Verliefdheid is aantrekkingskracht en die heb je niet altijd in de hand. Zo kan je verliefd worden op beide mannen. Maar als je in een relatie bent, ben je constant bij elkaar in de buurt en dan kan het belangrijk of fijn zijn als jullie meningen over morele kwesties niet teveel uit elkaar liggen.

Iemand die heel religieus heeft en tegen homohuwelijk is, terwijl jij juist gay rechten steunt of gay vrienden hebt. Dan kan dit veel onenigheid en wrijving geven. In het begin kan je het nog van elkaar pikken, maar het is belangrijk dat je elkaar in hun waarden laat en niet de ander teveel wil veranderen. Als degene achter die morele waarden staat dan is dat zijn keuze. 

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?