Dating nieuws

Zonnebril dragen op je eerste date? Watch out!

Zonnebril_date

Het dragen van een zonnebril op je eerste date is asociaal! Dat vindt ruim de helft van de Nederlanders blijkt uit onderzoek van Specsavers.

Het is vooral de bril met spiegelglas die als erg storend wordt ervaren, zo blijkt uit het onderzoek dat Specsavers deed onder 600 mannen en vrouwen. Een grote meerderheid van 80% van de ondervraagden vindt het vervelend om te praten tegen mensen die spiegelende glazen op hebben. Ongeveer een derde vindt dat zonnebrillen met glazen waar de ogen doorheen te zien zijn dan ook prettiger.

Minder dan 20% vindt dit ongepast om een zonnebril op te houden tijdens een gesprek met een vriend of vriendin en wordt dus aanzienlijk als minder storend ervaren.

Met name jongeren schamen zich voor een bril met een koordje om de nek. Een zonnebril in het haar dragen mag dan weer wel. Een vijfde van de Nederlanders noemt een namaakzonnebril van een bekend merk absoluut niet kunnen.

12% van de Nederlanders geeft toe een zonnebril te gebruiken om ongestoord naar andere mensen te kunnen kijken. Opvallend is dat mannen dit vaker doen dan vrouwen.

Conclusie: Daten met zonnig weer is heerlijk, maar wees gewaarschuwd, de zonnebril mag tijdens het gesprek af!

Britt Meijer

Britt Meijer schrijft voor de redactie van Datingsites.nl. Datingsites worden uitgeprobeerd en getest op elk mogelijk criterium. Is de datingsite wel of niet betrouwbaar? Vind ik hier mijn Flirt of mijn Liefde voor het leven?