Datingsites Opzeggen

Accounts op datingsites opzeggen is vaak niet zo eenvoudig als het aanmaken van een account. Op deze pagina staat hoe je de abonnementskosten kunt opzeggen en je account kunt verwijderen. Daarnaast vind je hier informatie over schriftelijk opzeggen, de wettelijke opzegtermijn en handige links naar methodes om abonnementen op populaire datingsites op te zeggen.

Uiteraard willen datingsites liever dat je aangemeld blijft zodat je bijvoorbeeld in een later stadium alsnog actief lid kunt worden. Daarbij geldt, hoe meer (actieve) leden op een datingsite, hoe effectiever de datingsite is. Voor het uitschrijven bij een datingsite zul je dus wat meer moeite moeten doen dan je deed tijdens het aanmelden. In de reviews op Datingsites.nl hebben we alle datingsites beoordeeld op het criteria opzeggen. Bij elke review staat beschreven hoe je je kunt uitschrijven bij desbetreffende datingsite. Bij sommige datingsites dien je een email te sturen naar de klantenservice. Indien van toepassing hebben staat dit bij de review beschreven. Als jij je account wilt stopzetten moet je rekening houden met (1) een abonnement / lidmaatschap en (2) je account.

Abonnement of lidmaatschap datingsite opzeggen

Indien je een betaald account hebt op een datingsite, lopen de abonnementskosten door zolang je het abonnement of lidmaatschap niet opzegt. De kosten worden ook afgeschreven als je geen gebruik meer maakt van het account. Het niet-opzeggen van een abonnement heeft dus financiele consequenties. Als je geen gebruik meer maakt van een datingsite kun je het abonnement dus beter opzeggen.

Account datingsites verwijderen

Als jij je abonnement eenmaal hebt opgezegd, bestaat je account nog altijd. Je account verandert dan van een actief account naar een inactief account. Datingsites.nl adviseert om accounts volledig te verwijderen zodra je volledig stopt met online dating. Zo loop je het minste risico dat je persoonsgegevens voor andere doeleinden gebruikt worden of uitlekken. Let op: Als jij je account verwijderd hebt, kun je dit niet ongedaan maken. Als je opnieuw wilt starten met online daten, zal je een nieuw profiel moeten aanmaken. Dat kan veel tijd in beslag nemen. Verwijder je account dus alleen als je zeker weet dat je definitief stopt met online daten.

Schriftelijk opzeggen dating site

In veel gevallen kun je de abonnementskosten of lidmaatschap opzeggen in het account. Daarvoor dien je in te loggen op de datingsite. Vervolgens navigeer je naar mijn profiel. Bij veel datingsites staat er een kopje betaling of abonnement of instellingen. Hier kun je het abonnement stop zetten. Indien er een opzegtermijn van toepassing is zal de datingsite dit automatisch verwerken.

In enkele gevallen dien je het abonnement schriftelijk op te zeggen. Dit doe je door een email te sturen naar de klantenservice met je inlognaam of accountnummer en het verzoek om het account op te zeggen. Zodra de klantenservice de afmelding heeft verwerkt, is je abonnement opgezegd.

Tip: Vraag altijd om een ontvangstbevestiging en een bevestiging van de beeindiging van het abonnement. Zo voorkom je dat je abonnement onnodig lang doorloopt als de klantenservice je email niet ontvangen heeft.

Wettelijke opzegtermijn datingsites

Datingsites hebben elk eigen abonnementsvoorwaarden die bij afsluiten van het abonnement is overlegd. De duur en opzegtermijn is dus per abonnement anders. De maximale duur en opzegtermijn van abonnementen zijn wettelijk vastgelegd. Abonnementen voor datingsites hebben wettelijk een maximale duur van 1 jaar. Na de maximale (of afgesproken) duur van het abonnement kan het abonnement stilzwijgend worden verlengd, telkens met 1 maand. Na de vaste abonnementsperiode is elk abonnement dus per maand opzegbaar. Een abonnement kan op elke dag worden opgezegd.

Populaire datingsites opzeggen

In onderstaande lijst staan populairste datingsites en een link naar de review, waar beschreven staat hoe je moet opzeggen. Zo kun je snel en gemakkelijk je account / lidmaatschap op een datingsite opzeggen. Staat jouw site er niet tussen? Gebruik dan de zoekfunctie om direct bij jouw datingsite uit te komen.